Däckkampanj med allt!

Köp däcken av oss och få dem monterade och balanserade

Vad ingår i sommarkampanjen?

  • Monterat och klart på bilen.
  • Inga leveranstider att anpassa sig till
  • Inga mellanhänder utan vi ordnar ALLT
  • Billigare än om du skulle handla online
  • Få ett prisförslag

Slipp monteringskostnaden

När du handlar däck online är det först en kostnad för att transportera däcken, sedan kostar det att montera dessa däck hos en bilverkstad. Detta innebär en del kostsamma steg tills att däcken sitter på bilen. För att vara säker på att priset inte sticker iväg är det därför bättre att gå till en verkstad som paketerar allt och ger dig ett fast pris.

Med en personlig service tar vi fram dom rätta däcken för din bil

Känner du dig osäker på vilka däck du ska inhandla och till vilket pris? Vi på Däckbutiken Stockholm tar gärna den diskussionen med dig. Vi har erfarenhet från de flesta däckmärkena och kan vägleda dig i ditt beslut. Genom att inleda en dialog med oss minimerar du risken till ett dåligt köp och kan känna dig lugn i ditt val av däck.

När ska du byta till sommardäck/vinterdäck?

Enligt lagen är det ett krav på att ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Dubbdäck får användas fram till och med den 15:e april, om det inte är vinterväglag ska sommardäcken vara på. Det som är viktigt att tänka på och en rekommendation från oss är att byta till sommardäck som klarar av varmare väglag och vattenplaning istället för friktionsdäck. Det är helt enkelt mer ekonomisk att välja sommardäck för din bil under sommar halvåret.

Byta till sommardäck? Välkommen till Däckbutiken Stockholm.

Vad ska sommardäck ha för mönsterdjup?

Transportstyrelsens rekommendation vid mönsterdjup är 3 millimeter på sommardäck med krav på minst 1,6 millimeter för att få användas. Ett bättre mönsterdjup betyder en större säkerhet för dig och din bil.

Vad är viktigt att tänka på?

Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när du väljer däck. Det som många däcktillverkare som producerar sommardäck har som fokus är säkerheten. För att sommardäck ska ha hög säkerhet är det gummiblandningen och däckmönstret det som är viktigast. Mönstret har som funktion att transportera vattnet som finns på vägen till sidorna av däcket. Detta för att hålla bilen på vägen och undvika sladd och eventuell vattenplaning.

Tyvärr finns det också budgetdäck där priset har varit den stora faktorn och kvalitén har påverkats negativt. Många kan tro att valet av billigare däck kommer spara stora pengar men så är det sällan. När du väljer däck med högre kvalité får du också däck som ger längre livslängd och sparar pengar i bränsleförbrukning. Genom att ha lågt rullmotstånd drar bilen mindre bensin och du sparar mer pengar än du gjorde med de billiga däcken.

Sommardäck och gummiblandning

Sommardäck har en hårdare gummiblandning än vinterdäck för att hålla en hård konsistens när det blir varmt. När det är lägre temperaturer är det mindre bra med hårdare gummiblandningar för att det blir ett försämrat grepp för däcken.

Vi ser till att däcken är placerade rätt!

Beroende på vart däcken sitter på bilen kommer de att slitas olika mycket. Om du har en bakhjulsdriven bil kommer däcken som sitter bak på bilen att slitas mer än de som sitter fram. Om du har en framhjulsdriven bil slits däcken mera fram. Oavsett vad du kör för bil ska du alltid ha dom bästa däcken bak för bästa säkerhet.

Livslängden på däcken

Gummi åldras med tiden, speciellt gummit på däcken när de används. Om däck förvaras på fel sätt kan gummit åldras snabbare och däcken förlora sin livslängd. Något som vi på Däckbutiken erbjuder är ett däckhotell där vi förvarar däck på rätt sätt så att de håller sin kvalité. Däck ska lagras i ytor som är både svala och bortom solljus för att skydda dess kvalité.

Bli uppringd!

@dackbutikensthlm

Lite uppfräschning i kundmottagningen nu till våren. 
Välkomna till oss på @[100014805492572:Däckbutiken Stockholm]