Hjulinställning

En hjulinställning förhindrar snabbslitage på däcken och skapar en mer trafiksäker bil

Hjulinställning av bil

Däckbutiken Stockholm hjälper dig

Din och din bils säkerhet är alltid A och O. Felaktiga hjulinställningar påverkar såväl körbarheten som grundläggande funktioner hos bilen och det kan vara direkt farligt att bara låta saken bero. Vi på Däckbutiken Stockholm har rätt utrusning för att hjälpa dig med hjulinställningarna med jämna mellanrum. En hjulinställning kan behövas om du råkat köra på en trottoar eller liknande eftersom däckens vinkel kan ha ändrats vilket riskerar att däcken slits ojämnt eller för snabbt samt att bilen blir mer osäker i trafiken.

Välkommen att kontakta oss på 08 – 640 75 71 eller lämna ditt telefonnummer via formuläret nedan, så hittar vi en tid för göra en korrekt hjulinställning av dina bildäck.

Två röda bilar på ställning
Många skiftnycklar på ett däck

Vad är en hjulinställning?

En hjulinställning är en mycket exakt mätning och justering av hjulvinklarna på din bil. Man gör en inställning först och främst för att undvika snabbslitage på däcken men också för att få en mer trafiksäker bil. Vid en korrekt utförd hjulinställning kommer dina däck att få en betydligt längre livslängd, din bil kommer att kännas mer lätthanterlig men framförallt kommer dina bränslekostnader att sjunka vilket har en positiv inverkan på miljön.

När behöver du en hjulinställning?

- När ratten sitter snett när du kör rakt fram
- När bilen vill dra åt höger eller vänster
- När bilen känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan
- Om bilen har varit på verkstad där man har bytt ut delar
- Om däcken slits onormalt
- Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter och/eller håligheter i vägbanan

Hur ofta ska man göra en hjulinställning?

Det är bra att se över hjulinställningen 1 gång/år eller var 2 000 mil. I övrigt bör man göra en inställning om man har kört på något, kört över en vägbula i för hög hastighet eller dunkat i en grop på vägen. Därtill bör man givetvis kontrollera fram – och bakvagnsinställningarna om man känner att något är konstigt med styrningen, väghållningen eller ratten.

Ring upp mig!

Om du har frågor och behöver ringa oss kan du lämna ditt nummer i formuläret nedan så återkommer vi snarast.

Man som pumpar däck

Södermalms bästa service, på däckbutiken Stockholm

Däckbutikens ambition är att kunna ge dig som kund den bästa servicen och en upplevelse som du kan berätta vidare om efter ditt besök hos oss. Vår målsättning är att erbjuda den bästa servicen och där du som kund och din bil alltid är nummer ett!

 

Gotlandsgatan 69, 116 38 Stockholm